Održano predavanje na temu Modeli razvoja hidroavionskog saobraćaja u Crnoj Gori - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Održano predavanje na temu Modeli razvoja hidroavionskog saobraćaja u Crnoj Gori

21.12.2017   PFK Admin   2747 pregleda

 

Predavanje na temu Modeli razvoja hidroavionskog saobraćaja u Crnoj Gori je u četvrtak, 21. decembra 2017. godine u Amfiteatru Pomorskog fakulteta Kotor održao mr Igor Stanovčić, capt.

Kolega Stanovčić je prvo napravio istorijski osvrt na razvoj hidoravionskog saobraćaja u proteklih osamdeset godina, ističući da je savremeni princip izgradnje modernih hidroaviona započet još pedesetih godina prošlog vijeka. Ovaj vid saobraćaja je naročito aktuelan za ona tržišta koja teže turizmu i baziran  je na prirodnim atrakcijama određenog područja, tako da je u ovom istraživanju analiziran region crnogorskog primorja i njegove mogućnosti za uspostavljanje hidroavionskog saobraćaja, naročito u onim djelovima koje karakteriše nepristupačnost i izostanak alternativnog vida prevoza.

Kako je istaknuto, hidroavionski saobraćaj u zemljama Evropske unije bilježi stalan rast, što je posljedica opterećenosti postojećih aerodroma i sve izraženije potrebe za direktnim povezivanjem manjih odredišta. Shodno tome, u okviru ovog predavanja je bilo riječi i o mogućnostima definisanja lokacija koje su namijenjene za izgradnju aerodroma na vodi u Crnoj Gori i regionu.

Predavanju su prisustvovali studenti primijenjenih studijskih programa Nautika i Brodomašinstvo, kao i akademskih studijskih programa Pomorse nauke i Menadžment u pomorstvu i logistika.

Poslednji članci

25.04.2018  3253

Predavanje bivšeg studenta, M. Ružića


16.12.2017  2716

Održano predavanje o međunarodnom časopisu ToMS


04.04.2017  3066

Održano gostujuće predavanje na temu Ljudski resursi na brodu – ukrcaj i menadžement posade


12.03.2017  2879

Održano predavanje o 'Ro-Ro brodu'


08.03.2017  2552

Predavanje o 'Ro-Ro brodu'


Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima