Vjekoslav Pasković odbranio specijalistički rad - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Vjekoslav Pasković odbranio specijalistički rad

10.09.2016   PFK Admin  2234 pregleda

Vjekoslav Pasković, naš proslavljeni vaterpolista, član vaterpolo reprezentacije Crne Gore, dana 9. septembra 2016. godine, uspješno je na Pomorskom fakultetu Kotor odbranio specijalistički rad na studijskom programu Politehnika u pomorstvu. Naziv rada je “Razvoj nautičkog turizma Turske - osvrt na Istanbul“, pod mentorstvom prof.dr Srećka Favra, poznatog stručnjaka za nautički turizam iz Splita, inače dugogodišnjeg saradnika Pomorskog fakulteta Kotor.

Odbrana specijalističkog rada predstavlja uspješan kontinuitet nakon završenih osnovnih studija na studijskom programu Nautika na Pomorskom fakultetu Kotor.

Vjekoslav Pasković je u svom radu, a i prilikom usmene javne odbrane na veoma zanimljiv i sistematičan način obradio temu razvoja nautičkog turizma u Turskoj, kojom prilikom se osvrnuo na Istanbul kao značajnu tačku u perspektivi i afirmaciji ove sve popularnije grane turizma u Turskoj.

Svoj specijalistički rad, Vjekoslav Pasković je odbranio pred Komisijom u sastavu: prof.dr Srećko Favro, doc.dr Tatijana Dlabač i doc.dr Špiro Ivošević, koja je pohvalila kandidata i navela da je izradom i prezentacijom ovog rada dao svoj specifičan doprinos u analizi i prikazu razvoja nautičkog turizma u Turskoj.

Odbrani je prisutvovao i dekan Fakulteta prof.dr Danilo Nikolić koji je izrazio posebno zadovoljstvo zbog uspješnog završetka studija našeg poznatog vaterpoliste, te mu poželio puno daljeg uspjeha na svim životnim poljima, u nadi da će i dalje nastaviti sa svojim sportskim uspjesima.

Vjekoslav Pasković je ovim stekao zvanje specijalista Politehnike u pomorstvu i pokazao da svoj boravak u Istanbulu nije iskoristio samo da se pokaže kao uspješan član vaterpolo kluba Galatasaray, već da se bavi i svojim akademskim usavršavanjem i uspješno završi specijalističke studije na Pomorskom fakultetu Kotor.

Kolegi Paskoviću želimo da pored uspjeha u reprezentaciji Crne Gore i novom klubu Brescia iz istoimenog grada u Italiji, nastavi i sa svojim akademskim usavršavanjem.

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima