Studenti Pomorskog fakulteta Kotor u posjeti luke Port of Adria u Baru - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Studenti Pomorskog fakulteta Kotor u posjeti luke Port of Adria u Baru

15.03.2019   PFK Admin  4073 pregleda

 

Dana 14. 03. 2019. godine predstavnici i studenti Pomorskog fakulteta Kotor sa studijskog programa Menadžment u pomorstvu i logistika (osnovne, specijalističke i magistarske studije) posjetili su luku Port of Adria u Baru. U sklopu predavanja i vježbi za predmete Marketing u pomorstvu i Istraživanje pomorskog tržišta,  a sve u cilju realizacije nastavne baze i povezivanja teorijskih znanja sa iskustvima iz prakse, ovu posjetu organizovali su Doc. dr Senka Šekularac-Ivošević, nastavnik,  i izvršni direktor luke gosp. Sedat Kara, stručni saradnik na predmetima.

G-din Sedat Kara je uz podršku kolega Danijele Čejović (asistent izvršnog direktora i HR menadžer), Kerema Demirhana (direktor sektora operative) i Tanje Novović (koordinator za odnose sa javnošću i kruzing aktivnosti) prezentovao marketinške aktivnosti u području lučkog i kruzing poslovanja na primjeru luke Port of Adria. Takođe, predstavljeni su investicioni planovi ove kompanije u budućem periodu. Studenti su pokazali izuzetno interesovanje za teme i postavili  niz pitanja, što je doprinijelo većoj interakciji i kvalitetu ove posjete.

Nakon prezentacije studenti su imali priliku da sa predstavnicima menadžmenta luke obiđu sve raspoložive terminale (terminal za generalne terete, kontejnerski, drvni, kruz terminal i frigo stanicu), i tako se upoznaju se sa lučkim kapacitetima i operacijama.

Zaključeno je da je ova posjeta uspješno realizovana na obostrano zadovoljstvo i da će biti dobra osnova za dalju saradnju i realizaciju planova u vezi sa visoko-stručnim osposobljavanjem studenata našeg Fakulteta.

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima