Studenti Menadzdmenta u pomorstvu u posjeti kompaniji "port of Adria" u Baru - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Studenti Menadzdmenta u pomorstvu u posjeti kompaniji "port of Adria" u Baru

18.03.2016   PFK Admin  1303 pregleda

U srijedu, 16. 03. 2016. godine studenti Fakulteta za pomorstvo sa studijskog programa Menadžment u pomorstvu (specijalističke studije oba modula i Bachelor 6 semestar) i saradnik u nastavi Dr Senka Šekularac-Ivošević realizovali su radnu posjetu kompaniji „Port of Adria“ u Baru. Cilj ove posjete je da studenti usvoje praktična znanja iz oblasti marketinga, istraživanja tržišta, kao i operativnih djelatnosti u domenu lučkog kontejnerskog biznisa. Sa druge strane, ovo je bila prilika da se nastavi saradnja između predstavnika naše akademske institucije i pomorske privrede.
-  Srdačna dobrodošlica predstavnicima Fakulteta upriličena je u upravnoj zgradi luke „Port of Adria“, gdje je izvršni direktor g-din Sedat Kara, uz asistenciju svojih kolega g-dina Željka Vukadinovića, direktora sektora operativnih aktivnosti, g-dina Gorana Stanovića, rukovodilac MiS-a i logistike i g-đice Tanje Novović, predstavnice sektora marketinga i prodaje, predstavio suštinu funkcionisanja savremenih luka, sa posebnim osvrtom na raspoložive kapacitete, konkurentske prednosti, realizovane i buduće investicije kompanije „Port of Adria“. U interaktivnoj komunikaciji sa predstavnicima luke, studenti su pokazali značajna interesovanja sa specifične segmente poslovanja, što je dodatno doprinijelo ukupnom kvalitetu posjete.
-  Potom je realizovan obilazak sva tri raspoloživa terminala, odnosno kontejnerskog, drvnog i terminala za generalne terete, gdje su posmatranjem elementata lučkog kapaciteta i usvajanjem znanja i iskustava od g-dina Zdravka Šiševića, rukovodioca na terminalu za generalne terete, studenti proširili i unaprijedili svoja dosadašnja teorijska znanja. 
-  Opšti utisak predstavnika Fakulteta i predstavika Luke je da je ova posjeta ostvarena na obostrano zadovoljsto i korist, te su na kraju razmatrane opcije budućeg zajedničkog djelovanja.

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima