Student Brodomasinstva, 3nd engineer Nikola Bogdanovic - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Student Brodomasinstva, 3nd engineer Nikola Bogdanovic

08.02.2018   PFK Admin  3669 pregleda

Student Pomorskog fakulteta Kotor, Nikola Bogdanovic, rodjen 22/03/1987. Fudbalom se poceo baviti 1994 godine i uporedno trenirao dzudo i fudbal, ali je nakon dvije godine odlucio da je fudbal sport kojim ce nastaviti da se bavi.

Srednju pomorsku skolu zavrsio 2006-te godine i dobio nagradu kao najbolji brodomasinac u klasi.

2006/7 sam sa Bokeljom usao u prvu ligu, istorijski uspjeh kao kapiten kluba i prvi put otkako je Crna Gora postala samostalna. Bio je reprezentativac Crne Gore otkako je postala samostalna, tacnije za mladu reprezentaciju Crne Gore, istorijska utakmica. Prije toga je igrao i za reprezentaciju Srbije i Crne Gore.

Na kraju godine se povrijedio, operisao prednje ukrstene ligamente, unutrasnje, spoljne, meniskus...nakon 13 mjeseci od povrede odigrao prvu utakmicu.

2007. sam dobio nagradu kao najperspektivniji sportista Kotora.

2010. je otisao na Maltu, igrao za dva kluba. U prvom klubu je bio kapiten, prvi stranac da je bio kapiten u tom klubu.

Nakon godinu ipo dana provedenih u tom klubu, kupio ga njihov najtrofejniji klub Sliema i tu je proveo pola godine nakon kojih je odlucio da se vratim u Crnu Goru, da zavrsi fakultet i idem na brod, jer su godine odmicale, a nista se stvorilo nije.

Medjutim, po povratku nakon dvije provedene godine na Malti, imao je ponudu od gotovo svakog kluba u Crnoj Gori i odlucio dok bude zavrsavao studije i radio , da igra u OFK Grbalj dje mi je bio rodjeni brat. Tu je proveo dvije godine, dvije odlicne sezone.

Onda je uslijedila ponuda Bokelja, da igra za njih dok ne ode na brod. To je i uradio, zavrsavao neke ispite na fakultetu i nakon pola godine uslijedio poziv da ide na brod kao asistent, sto je prihvaio i otisao. I eto, vec cetri godine plovi, drugi makine ili 3rd engineer i trudi se kad dodje sa broda da zavrsi nekoliko nedovrsenih ispita, kako bi stekao pravo polaganja za 2 nd engineer i ujedno napredovao u svom poslu. 

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima