Saradnja Pomorskog fakulteta Kotor i Port of Adria Bar povodom kruzing sezone 2016. godine - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Saradnja Pomorskog fakulteta Kotor i Port of Adria Bar povodom kruzing sezone 2016. godine

28.10.2016   PFK Admin  1159 pregleda

Imajući u vidu višestruki značaj razvoja kruzing turizma, Pomorski fakultet Kotor sa velikim zadovoljstvom sarađuje sa kompanijom Port of Adria Bar još od uplovljena prvog kruzera  u ovu luku. Dana 26. oktobra je uspješno zaokružena kruzing sezona za 2016. godinu. Tokom proteklog perioda, naši studenti bili u prilici da isprate  kompletan proces i proceduru prihvata kruzera i putnika do samog isplovljenja broda iz luke, da isprate kompletnu koordinaciju drugih operativnih aktivnosti u trenutku kada u komercijalnu luku uplovi kruzer, kao i da unaprijede poznavanje engleskog jezika. Stekli su dragocjene komunikacione i poslovne vještine na internacionalnom nivou i proširili svoje znanje o sveukupnoj turističkoj ponudi grada Bara, ali i Crne Gore. Naši studenti su u potpunosti prepoznali i iskoristili šansu u sticanju praktičnog znanja u oblasti kruzinga i operativnih lučkih aktivnosti.

Dekan PFK, Prof. dr Danilo Nikolić, ističe da Fakultet ima planove da na ovim i sličnim aktivnostima bude partner sa kompanijom Port of Adria i tokom 2017. godine, te da ovakav vid obuke studenta predstavlja još jedan u nizu logičnih koraka širenja naše misije – ispunjenje najviših standarda u edukaciji i obuci studenata u pomorstvu.

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima