Realizovane praktične vježbe na Vodenoj kočiji - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Realizovane praktične vježbe na Vodenoj kočiji

25.10.2018   PFK Admin  4222 pregleda

Album sa vise slika se nalazi na linku.

 


Danas, 25. oktobra 2018. godine su na brodu "Vodena kočija" realizovane praktične vježbe iz predmeta Sigurnost na moru, Manevrisanje i PIS, Terestrička navigacija, Brodske pomoćne mašine te Brodski mašinski kompleks, kojima su prisustvovali studenti studijskih programa Nautika i pomorski saobraćaj - I godina, Brodomašinstvo - II godina, Pomorske nauke - III godina i Pomorska elektrotehnika - II godina.

Vježbama su ispred Pomorskog fakulteta Kotor prisustvovali Mr Igor Stanovčić, Mr Miro Vukičević, Kap. Boro Lučić, prof. dr Tanja Dlabač, Ivan Mraković i Vera Popović.

Tokom vježbe studenti su imali priluku da se upoznaju sa ličnim i kolektivnim sredstvima za spašavanje, pomoćnim mašinama, protivpožarnom opremom i elektronskom navigacionom opremom broda. Uz odobrenje LK Kotor, ispaljene su i svijetleće rakete te aktivirani dimni signali. Studenti su imali priliku da sa termalnim odijelima i prslucima za spašavanje skaču u more. Uz asistenciju kompanije UNA omogućeno je i aktiviranje splava za spašavanje. Kapetan Čavor je studente upoznao sa Vilijamsonovim okretom i postupcima slijepe pilotaže.

U duhu pomorske tradicije studenti su obišli i ostrvo Gospa od Škrpjela.

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima