Realizovane praktične vježbe na moru - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Realizovane praktične vježbe na moru

23.10.2019   PFK Admin  261 pregleda

 Realizovane praktične vježbe na moru

 

Na brodu "Vodena kočija", vlasnika kapetana Rajka Čavora, su 22.oktobra 2019. godine  realizovane praktične vježbe iz predmeta Sigurnost na moru za student prve godine studijskog programa Nautika i pomorski saobraća i studente druge godine studijskih programa  Brodomašinstvo i Pomorska elektrotehnika. Praktične vježbe su organizovane pod nadzorom kapetana Bora Lučića, stručnog saradnika na predmetu Sigurnost na moru, posade broda "Vodena kočija" i predstavnika nastavnika i saradnika fakulteta. Vježbama su ispred Pomorskog fakulteta Kotor prisustvovali doc. Dr Tatijana Dlabač, dr Stevan Kordić, mr Sead Cvrk, mr Igor Stanovčić, mr Miroslav Vukičević ,  Ivan Mraković i Lazar Nikitović.

Tokom vježbe studenti su imali priluku da se upoznaju sa ličnim i kolektivnim sredstvima za spašavanje. Uz odobrenje LK Kotor, ispaljene su i svijetleće rakete i aktivirani dimni signali. Studenti su imali priliku da sa termalnim odijelima i prslucima za spašavanje skaču u more. Izvršeno je aktiviranje splava za spašavanje.

Studenti druge godine studijskih programa Brodomašinstvo i Pomorska elektrotehnika su imali priliku da s kolegom mr Miroslavom Vukičevićem obiđu mašinski kompleks (sisteme glavnih i pomocnih motora, sistem razvodne elektricne table te protiv požarni sistem sa brodskim pumpama).

U duhu pomorske tradicije studenti su obišli i ostrvo Gospa od Škrpjela.

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima