Promocija PORTS projekta na Danu nauke - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Promocija PORTS projekta na Danu nauke

22.11.2019   PFK Admin  845 pregleda

 

Na Pomorskom fakultetu Kotor je u sklopu Dana nauke 20. novembra 2019. godine održana prezentacija i radionica pod nazivom Empower the Network projekta “Partnerstvo za proučavanje i studiranje novih ruta i trans-nacionalnih pomorskih puteva“ (eng. Partnership for the Observation and study of new Routes and Transnational Sea-highways) – PORTS. Ispred radnog tima Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore, projekat su predstavili dekan, prof. dr Špiro Ivošević, mr Radmila Gagić i mr Maja Škurić. Ovom događaju je prisustvovao i doc. dr Pavle Popović, ispred pridruženog partnera Luke Kotor AD.

Pored opštih informacija o projektnim aktivnostima, ova prezentacija je predstavljala dobru priliku za informisanje učesnika i relevantnih stejkholdera o glavnim i specifičnim ciljevima projekta, promociji održivih transportnih usluga, značaju pomorske povezanosti Italije, Albanije i Crne Gore i proučavanje mogućnosti za uspostavljanje novih ruta i transnacionalnih pomorskih puteva.

Bilo je riječi o multimodalnim logističkim platformama i konceptu Motorways of the Sea, kao i o trenutnim dostignućima iz oblasti pomorskog transporta i mogućnostima koje se pružaju privrednom sektoru, shodno preporukama sadržanih u sveobuhvatnoj Studiji koja je nedavno završena i koju su predvodili članovi radnog tima Albanskog Instituta za transport, partnera na projektu u okviru prvog radnog paketa (WP T1.3.3). Na samom kraju, predstavljen je zvanični sajt projekta. 

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima