Preminuo Ladislav Vuković, kapetan duge plovidbe iz Kotora - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Preminuo Ladislav Vuković, kapetan duge plovidbe iz Kotora

12.01.2017   PFK Admin  1983 pregleda

Dana 10. januara 2017. godine preminuo je Ladislav Vuković, kapetan duge plovidbe iz Kotora, dugogodišnji stručni saradnik Pomorskog fakulteta Kotor.

Ladislav Vuković rođen je 1959. godine u Kotoru.

Srednju pomorsku školu, nautički smjer, završio je u Kotoru 1977. godine. Ovlašćenje za kapetana duge plovidbe stekao je 1982. godine na Fakultetu za pomorstvo i saobraćaj - Rijeka. Specijalističke studije je završio 1988. godine. Na brodovima kompanije "Jugooceanija" - Kotor plovio je u svim pomorskim zvanjima. Radio je u Valeti, Atini i Londonu. Bio je vodeći ISM ocjenjivač (WARSHAS UK), MLC 2006 INSTRUKTOR (BV). Kao nastavnik stručnih predmeta radio je u SPŠ - KOTOR od školske 1990. godine do 1994. godine. Jedan je od osnivača kompanije Seamont/Normonte od 2000. godine. Bio je uključen u menadžmentu brodova stranih kompanija. Takođe je bio angažovan u inspekcijskim i kadrovskim poslovima.

Na Pomorskom fakultetu Kotor bio je angažovan u zvanju stručnog saradnika na nautičkim stručnim predmetima na studijskim programima u Kotoru i Baru.
Kapetan Ladislav Vuković je posao stručnog saradnika na našem fakultetu obavljao krajnje stručno i
savjesno. Svoja ogromna znanja i iskustvo stečeno na brodovima i kompanijama širom svijeta gdje je radio, revnosno je prenosio našim studentima.

Fakultet je iznenadnom smrću našeg dragog Lada izgubio predanog saradnika, predavača i kolegu.
Njegov plemeniti lik uvijek će ostati u sjećanjima svih nas.

Sahrana kapetana Vukovića obaviće se 12. januara 2016. godine u 15:00 sati u Kotoru.

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima