Posjeta profesorici Anuški Zloković - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Posjeta profesorici Anuški Zloković

11.12.2019   PFK Admin  342 pregleda

 

Predstavnici Pomorskog fakulteta Kotor posjetili su profesoricu italijanskog i francuskog jezika Anušku Zloković, koja je jedna od prvih profesora Pomorskog fakulteta iz vremena njegovog osnivanja kao Više pomorske škole 1959. godine. Neposredni povod posjete bila je nedavno održana Svečana Akademija Pomorskog fakulteta, kojom je proslavljeno 60 godina postojanja i rada ove visokoobrazovne institucije za obrazovanje i obuku pomorskog i pratećeg resornog kadra, a na kojoj je prikazana i pozdravna riječ i čestitka uvažene profesorice, koju u cjelini možete pogledati na dolje navedenom linku.

Prilikom posjete, dekan Ivošević je, u znak zahvalnosti i poštovanja, profesorici Zloković uručio fotografiju sa studentske plovidbe školskim brodom „Jadran“ autora dr Stevana Kordića, kao i naučni zbornik i publikaciju Fakulteta izdate povodom proslave pomenutog jubileja.

U srdačnom razgovoru, draga profesorica, koja uskoro puni 102 godine, rado je dijelila svoja jasna sjećanja u vezi sa početnim aktivnostima Fakulteta, kao i drugim značajnim i interesantnim događajima u vezi sa pomorskim aktivnostima, dešavanjima i ličnostima Kotora i Boke.

Uz zahvalnost profesorici Zloković i njenom sinu Vasiliju na gostoprimstvu i uvijek srdačnom i interesantnom razgovoru, nadamo se još mnogim zajedničkim proslavama i jubilejima.

Pozdravnu riječ profesorice Anuške Zloković možete pogledati ovdje .

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima