Posjeta Pomorskom fakuletu Kotor i predavanje, gospodin Mate Turčinov i kapetan Janko Milutin - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Posjeta Pomorskom fakuletu Kotor i predavanje, gospodin Mate Turčinov i kapetan Janko Milutin

08.06.2018   PFK Admin  1503 pregleda

 

Dana 07.06. 2018. godine Pomorski fakultet Kotor posjetili su gospodin Mate Turčinov, predstavnik njemačke kompanije  John. T. Essberger,  kao i kapetan Janko Milutin, predstavnik crnogorske kompanije za ukrcaj pomoraca - NorMonte d.o.o. Goste je dekan doc. dr Špiro Ivošević upoznao sa osobljem fakulteta, infrastrukturom, tehničkim kapacitetima, pokazao najnovije simulatore i predočio mogućnost prostornog i tehničkog jačanja Fakulteta. Današnji sastanak održan je u namjeri institucionalnog povezivanja odnosno povezivanja Pomorskog fakulteta Kotor sa agencijama za ukrcaj i kasnije tržištem rada. U tom pravcu, sagledana je mogućnost uspostavljanja saradnje sa njemačkom kompanijom i ukrcaja naših studenata na neki od njihovih brodova u bliskoj budućnosti.

O mogućnostima i perspektivama ukrcaja, stanju na savremenom pomorskom tržištu,  kao i pomorskoj profesiji uopšte, govorio je gospodin Mate Turčinov u punoj sali amfitetra Pomorskog fakulteta, a studenti su tokom predavanja pokazali interaktivno učešće.

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima