Posjeta Pomorskoj akademiji u Litvaniji (Lithuanian Maritime Academy - LMA, Klaipeda, Litvanija, 26.4.2018. - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Posjeta Pomorskoj akademiji u Litvaniji (Lithuanian Maritime Academy - LMA, Klaipeda, Litvanija, 26.4.2018.

28.04.2018   PFK Admin  1302 pregleda

 

Predstavnici Pomorskog fakulteta Kotor, Doc. Dr Senka Šekularac Ivošević i Željko Pekić, laborant za grupu elektro predmeta, su posjetili pomorsku Akademiju u Klaipedi (LMA) u četvrtak 26. 04. 2018. godine. Ovom prilikom domaćini su im prof.  Viktoras Senčila, director LMA, i gospođa Mr Rima Mickene, zamjenik direktora, kao i predstavnici Erasmus+ kancelarije. U višečasovnom boravku prezentirane su ideje za buduću saradnju, zajedničke projekte i razmjenu studenata i kadra. Posebno se razmatralo pitanje obavljanja prakse naših studenata po uzoru na model koji se primjenjuje u ovoj Akademiji.

Predstavnici Pomorskog fakulteta Kotor ovom prilikom su stekli uvid u kapacitete Akademije, posebno kada su oprema i simulatori u pitanju. Zaključeno je da ovakve posjete predstavljanju početak buduće saradnje koja može doprinijeti razvoju na institucionalnom, ali i planu razvoja kadrova i studenata.

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima