Posjeta odbora za nauku, kulturu i sport Skupstine Crne Gore - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Posjeta odbora za nauku, kulturu i sport Skupstine Crne Gore

08.04.2016   PFK Admin  973 pregleda

Odbor za nauku, prosvjetu, kulturu i sport Skupštine Crne Gore, je u okviru svog zasijedanja van Skupštine, koje je održano u Kotoru, zajedno sa ministarkom nauke prof.dr Sanjom Vlahović posjetio Pomorski fakultet u Kotoru.
Goste je primio dekan Pomorskog fakulteta prof.dr Danilo Nikolič, sa saradnicima, kojom prilikom je ukratko predstavio najznačajnije aktuelne događaje na Fakultetu, naročito ukazujući na veoma dinamičnu aktivnost u realizaciji naučnoistraživačkih projekata. Upoznao je prisutne sa nedavno zaključenim ugovorom Fakulteta i Mercedes Benz-a AMG koji je dio Mercedes koncerna. Bitna stavka ugovora je ustupanje Mercedesovih motora Fakultetu u cilju realizcije praktičnih vježbi studentima Fakulteta. Posebno je značajno što je to prvi ugovor koji je Mercedes zaključio sa jednom visokoškolskom institucijom van Njemačke. Uskoro se očekuje konkretna realizacija ugovora, kroz početak korišćenja četvorolitarskog V8 motora koji će biti dostupan studentima.
Predsjednica Odbora mr Branka Tanasijević je izrazila posebno zadovoljstvo predstavljenim resursima Fakulteta insistirajući na boljoj marketinškoj prezentaciji.
Nakon srdačnog i konstruktivnog razgovora, dekan je sa saradnicima predstavio nautički i brodomašinski simulator, te off shore simulator kao rezultat realizacije projekta Higher Education Research and Development –HERD- zajedničkog projekta Pomorskog fakulteta iz Kotora i Alesund University College iz istoimenog grada iz Norveške pod nazivom Montenegro Sustainable Maritime Competence Development Initiative, koji je finansirala Kraljevina Norveška. Konstatovano je da je realizacija ovog, kao i drugih značajnih projekata doprinijela tome da Fakultet bude jedna od najbolje opremljenih institucija u okruženju koje se bave edukacijom i obukom pomoraca.
Poslije završetka veoma uspješne posjete Fakultetu,članovi odbora i ministarka nauke prof.dr Sanja Vlahović nastavili su aktivnosti predviđene zasijedanjem u Kotoru.

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima