Posjeta dr Hose A. Herera, Adrian Skiberas, Sarlon Goder, Haime Kremona, Ticijano Mousou i Aleksandar Drljević - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Posjeta dr Hose A. Herera, Adrian Skiberas, Sarlon Goder, Haime Kremona, Ticijano Mousou i Aleksandar Drljević

22.04.2016   PFK Admin  1481 pregleda

SAOPŠTENJE

Univerzitet Crne Gore, Pomorski fakultet u Kotoru danas su posjetili dr Hose A. Herera, Parlamentarni sekretar za konkurentnost i ekonomski razvoj u Vladi Republike Malte, Adrian Skiberas, načelnik u tom Sekretarijatu, Šarlon Goder, savjetnik, Njegova Ekselencija ambasador Republike Malte u Crnoj Gori Haime Kremona i Ticijano Mousou, počasni konzul Republike Malte u Crnoj Gori, u pratnji delegacije Ministarstva nauke Crne Gore i uz prisustvo Aleksandra Drljevića, prvog savjetnika Ambasade Crne Gore u Republici Italiji.
Ugledne goste je primio dekan Pomorskog fakulteta prof.dr Danilo Nikolić sa saradnicima. U srdačnoj i prijateljskoj atmosferi, prezentirana su dostignuća Fakulteta u pogledu realizacije modernog obrazovnog procesa budućih pomoraca i obuke zasnovane na najnovijim zahtjevima i standardima IMO-a i međunarodnih konvencija. Dekan je upoznao sve prisutne sa oblicima uspješne međunarodne saradnje Fakulteta sa pomorskom privredom i srodnim fakultetima iz okruženja i šire, te intenzivnim aktivnostima u okviru značajnih međunarodnih i nacionalnih naučnoistraživačkih projekata u kojima je Fakultet ostvario status respektabilnog i uspješnog partnera.
Tokom razgovora, utvrđen je zajednički interes za uspostavljanje saradnje između Univerziteta Crne Gore Pomorskog fakulteta i srodnih pomorskih institucija iz Republike Malte.
Poslije obavljenih konstruktivnih razgovora i prezentacije Fakulteta, gosti su se upoznali se sa radom naučnoistraživačkih laboratorija kao i off shore, dynamic positioning, GMDSS, brodomašinskih i nautičkih simulatora na Fakultetu na kojima se uspješno sprovodi praktični dio nastave i obuke za pomorce.

Dekanat Pomorskog fakulteta u Kotoru

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima