Održano gostujuće predavanje kapetana Rajka Čavora za studente II godine studijskog programa Nautika i pomorski saobraćaj - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Održano gostujuće predavanje kapetana Rajka Čavora za studente II godine studijskog programa Nautika i pomorski saobraćaj

28.11.2019   PFK Admin  193 pregleda

 

U petak, 15.11.2019. godine održano je gostujuće predavanje u okviru predmeta Brodarsko poslovanje (predmetni nastavnik: Doc.dr Senka Šekularac - Ivošević) od strane kapetana gosp. Rajka Čavora.

Kapetan Čavor je studentima druge godine osnovnih studija Nautika i pomorski saobraćaj predstavio podjelu i dužnosti posade na putničkim brodovima, odnosno kruzerima. Takođe, bilo je riječi i o najčešćim propustima posade prilikom upravljanja takvim brodovima. Pored toga, Kapetan je nesebično podijelio svoja iskustva, koja su rezultat tridesetogodišnje karijere u zvanju kapetana i dvadesetogodišnjeg radnog iskustva u području pilotaže brodova, posebno kruzera. Kroz slikovitu prezentaciju kapetan Rajko Čavor priblizio je studentima specifičnosti Bokokotorskog zaliva kada je u pitanju manevrisanje kruzerima.

Studenti su izrazili veliko interesovanje, te ističu da im uz teorijska predavanja, gostujuća predavanja stručnjaka iz prakse omogućavaju da se još bolje upoznaju sa budućim pozivom.

Ovom prilikom se zahvaljujemo kapetanu Rajku Čavoru na održanom predavanju i dugogodišnjoj saradnji sa  Pomorskim fakultetom Kotor.

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima