Održan sastanak i promocija mobilnosti akademskog osoblja na Pomorskoj akademiji Mircea Cel Batran u Rumuniji - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Održan sastanak i promocija mobilnosti akademskog osoblja na Pomorskoj akademiji Mircea Cel Batran u Rumuniji

10.12.2019   PFK Admin  218 pregleda

 

Dana 4.12.2019. godine održan je sastanak povodom nedavno realizovane mobilnosti našeg akademskog osoblja na Pomorskoj akademiji Mircea Cel Batran iz Konstance (Rumunija). Na sastanku su govorile Doc. dr Senka Šekularac-Ivošević  - koordinator za međunarodnu saradnju i Doc. dr Tatijana Dlabač- prodekan za razvoj i inovacije Pomorskog fakulteta Kotor.

Doc. dr Šekularac-Ivošević prezentovala je interesantne činjenice o ovoj Pomorskoj akademiji u vezi  studijskih programa, organizacione strukture, infrastrukturnih kapaciteta, studentskog života i mogućnosti. Doc. dr Dlabač se osvrnula na tehničku opremljenost i organizaciju praktične nastave, te uporedila u ovom smislu Pomorski fakultet Kotor i Pomorsku akademiju Mircea Cel Batran. Kroz set fotografija slikovito su prenijeti utisci sa ove mobilnosti. Takođe, istaknuto je da su kolege sa partnerske institucije izuzetno otvorene za saradnju sa našim Fakultetom u budućnosti na projektima koji bi bili od obostrane koristi.

Prisutni članovi akademskog i neakademskog osoblja, kao i kolege studenti su pokazali veliko interesovanje da posjete Akademiju preko Erasmus + programa mobilnosti već tokom ljetnjeg semestra 2019/20. godine.  Na kraju sastanka, Doc. dr Dlabač i Šekularac-Ivošević su uručile dekanu prof. dr Špiru Ivoševiću grb Pomorske akademije Mircea Cel Batran, poklon rektora Cap. (N) Tarabuta Octavian, Phd.

Zaključeno je da su u narednom periodu planirani brojni sastanci na kojima bi se govorilo o iskustvima sa realizovanih mobilnosti, a sve u cilju jačanja internacionalizacije i ohrabrivanja osoblja i studenata na mobilnost u okviru Erasmus + programa.

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima