Održan Nacioni dan podizanja svijesti o bibliotekama u Pomorskoj biblioteci - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Održan Nacioni dan podizanja svijesti o bibliotekama u Pomorskoj biblioteci

06.10.2017   PFK Admin  1329 pregleda

Pomorska biblioteka, odjeljak Centaralne univerzitetske biblioteka u Podgorici obilježila je 5. oktobra 2017. godine u svojim prostorijama Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama, pod sloganom Čitamo prošlost, pišemo budućnost. Program se realizuje u okviru Erasmus+ projekta Mreže servisa za podršku bibliotečkoj mreži Zapadnog Balkana (LNSS) kroz modernizaciju biblioteka i nivoa stručnosti i kvalifikacija bibliotečkog osoblja u visokoškolskim institucijama u zemljama Zapadnog Balkana.

Obilježavanje Nacionalnog dana podizanja svijesti o bibliotekama podrazumijeva organizovanje nekoliko programa i akcija u univerzitetskim i narodnim bibliotekama,.

U skolopu ove manifestacije održano je predavanje za kotorske bibliotekare gdje su stručne radove predstavili: Snežana Pejović i Tina Ugrinić iz Istorijskog Ahiva Kotora, Jasmina Bajo i Aleksandra Tomović iz Gradske biblioteke i čitaonice Kotor, Nataša Gobović i Ana Kerndl iz Pomorske biblioteka u Kotoru i Biserka Milić iz Muzeja grada Perasta.

Na inicijativu Centralne univerzitetske biblioteka da sve narodne biblioteka u Crnoj Gori podrže akciju pod nazivom BIBLIOTEKE ZA STUDENTE, odnosno da omoguće besplatan upis 5. oktobra 2017. godine za sve crnogorske studente, bez obzira na to da li su studenti državnog ili privatnih univerziteta, odazvale su se narodne biblioteke u Baru, Beranama, Budvi, Cetinju, Kotoru, Nikšiću, Herceg Novom i Podgorici.

Koordionatorke ovog projekta za Kotor su bibliotekarke Ana Kerndl i Nataša Gobović.

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima