Održan Info dan o ERASMUS + studentskoj mobilnosti - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Održan Info dan o ERASMUS + studentskoj mobilnosti

10.10.2019   PFK Admin  239 pregleda

 U cilju promovisanja i povećanja odlazne studentske mobilnosti   održan je Info dan o ERASMUS + studentskoj mobilnosti. 

 

U cilju promovisanja i povećanja odlazne studentske mobilnosti  08.10.2019. godine održan je Info dan o ERASMUS + studentskoj mobilnosti za studente svih nivoa studija i studijskih programa na Pomorskom fakultetu Kotor.

 Koordinator kancelarije za međunarodnu saradnju Pomorskog fakulteta Kotor, Doc. dr Senka Šekularac - Ivošević upoznala je prisutne studente o samoj ideji studentske mobilnosti kao još jednom vidu poboljšanja procesa obrazovanja i sticanja novih iskustava. Studenti  su detaljno informisani o novim Pravilima o međunarodnoj mobilnosti studenata i kriterijumima za izbor kandidata, kao i potrebnoj dokumentaciji za apliciranje. Takođe, upoznati su sa otvorenim Erasmus + konkursima u narednom periodu, pri čemu je posebno  istaknuta saradnja sa visokoobrazovnim institucijama iz Hrvatske, Rumunije i Grčke. Pored toga, zainteresovani studenti su imali priliku da čuju pozitivna iskustva kolega koji su ranijih godina iskoristili mogućnosti studentske mobilnosti. 

Na kraju je istaknuto da ovakav vid mobilnosti studentima donosi brojne benefite kako u obrazovnom pogledu, tako i na planu ličnog razvoja,  te da bi bilo poželjno da se studenti prijave u što većem broju na konkurse koji su im dostupni. 

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima