Naši studenti polaznici ljetnje škole u Splitu - International Split Summer School - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Naši studenti polaznici ljetnje škole u Splitu - International Split Summer School

18.09.2019   PFK Admin  2176 pregleda

  U organizaciji Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Splitu održana je Internacionalna ljetnja škola (eng. International Split Summer School) u periodu od 02-04. septembra. Cilj ove ljetnje škole je bio da  studenti i mladi istraživači iz različitih zemalja steknu iskustvo multikulturalnog i interdisciplinarnog učenja kroz jedan od ponuđenih programa.

   Naši studenti sa studijskog programa Menadžment u pomorstvu i Brodomašinstvo: Danka Vujić - student magistarskih studija, Dragana Milošević – student magistarskih studija, Kristina Radnjić – student specijalističkih studija i Ljubo Kankaraš, student osnovnih studija  bili su polaznici kursa iz oblasti sistema upravljanja kvalitetom ISO 9001 i osiguranja sistema kvaliteta (eng. Integration Quality Management System Iso 9001 and Quality Assurance System). Predavači sa Pomorskog fakulteta u Splitu i Pomorskog fakulteta Kotor koji su bili angažovani za ovaj progam Ljetnje škole: Doc. dr Maja Krčum, Doc. dr Zdeslav Jurić, Prof. dr Špiro Ivošević, Prof.dr  Andrea Russo, Doc. dr Eli Marušić i  Prof. dr Anita Gudelj potrudili su se da studentima kroz teoriju i primjenu u praksi objasne suštinu i značaj sistema kvaliteta u savremenom poslovanju, sa posebnim ostvrtom na  pomorstvo. Ovom prilikom studenti su posjetili Hrvatski registar brodova (HRB), gdje ih je dočekao direktor gosp. Damir Roje i upoznao sa istorijom, osnovnim poslovima i značajnim priznanjima ovog Registra, kao i primjenom i ulogom sistema kvaliteta u njihovom poslovanju. Pored toga, naši student su zajedno sa  profesoricom Doc. dr Eli Marušić posjetili  ACI marinu Split, jednu od 22 marine u okviru lanca Adriatic Croatia International Club – ACI Club, gdje je održano predavanje na temu troškova kvaliteta. S obzirom da su studenti uspješno savladali predviđeni program ljetnje škole dobili su sertifikat sa kojim dodatno ostvaruju 2 ECTS kredita. 

   Zaključeno je da bi u narednom periodu bilo poželjno partnerstvo Pomorskog fakulteta u Splitu i Pomorskog fakulteta Kotor u organizaciji projekata ovakvog  tipa.

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima