Na Pomorskom fakultetu Kotor počeo sa radom HV simulator najnovije generacije - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Na Pomorskom fakultetu Kotor počeo sa radom HV simulator najnovije generacije

02.12.2016   PFK Admin  1688 pregleda

Na Pomorskom fakultetu Kotor  juče, 1. decembra 2016. godine počeo  je  sa radom simulator za Visoki napon (HV) najnovije generacije. Simulator se sastoji od visokonaponske celije i prekidaca koji su sa pratecom  opremom i kontrolnim dijelom dobavljeni od renomiranog proizvođaca ABB.Uz simulator, Fakultet je bogatiji  i za model visokonaponskog razvodnog postrojenja, te prenosni sabirnicki uzemljivac i opremu za zastitu na radu s visokim naponom.

Nabavljena oprema  će se koristiti  u realizaciji procesa praktične nastave i vježbi  iz predmeta Brodska električna postrojenja na studijskom programu Brodomašinstvo.

Ova  oprema   će takođe  biti korišćena u izvođenju obuke za pomorce  za rad s Visokim naponom (HIGH VOLTAGE) namijenjene za program obuke za rad sa visokim naponom u službi mašine - radni nivo i upravljački nivo, a prema najnovijim međunarodnim zahtjevima koje nalaze STCW konvencija.

Nabavkom i korišćenjem ove opreme u nastavnom procesu, prije svega kroz afirmisanje praktične nastave studenata, te njeno uključivanje u proces obuka za pomorce po najnovijim međunarodnim standardima, Pomorski fakultet Kotor  je još jednom dokazao da predstavlja značajnu visokoobrazovnu instituciju koja se bavi edukacijom studenata za međunarodno i domaće  tržište rada, te obukom pomoraca, a sve u skladu sa međunarodnim standardima i konvencijama koje regulišu obuku i obrazovanje pomoraca u cilju njihovog zaposlenja na brodovima svjetskih kompanija.

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima