Ministarka Vlahović otvorila Međunarodni naučni skup: "Od rata do mira na Jadranu: 1914-2016" - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Ministarka Vlahović otvorila Međunarodni naučni skup: "Od rata do mira na Jadranu: 1914-2016"

28.09.2016   PFK Admin  1160 pregleda

Ministarka Vlahović otvorila Međunarodni naučni skup: "Od rata do mira na Jadranu: 1914-2016"Renomirani naučnici iz Crne Gore, Italije i San Marina danas u Kotoru

Ministarka nauke, prof. dr Sanja Vlahović otvorila je Međunarodni naučni skup „Od rata do mira na Jadranu: 1914-2016“, koji se u okviru festivala nauke „Otvoreni Dani nauke“ održava danas, 28. septembra 2016. godine, u crkvi Svetog Pavla, u Kotoru.

Riječ je o konferenciji koja okuplja veliki broj renomiranih naučnika iz Crne Gore, Italije i San Marina, koji su izlagali i razmijenili mišljenja o različitim temama vezanim za jadransku oblast, tretiranim sa političkog, diplomatskog, vojnog, ekonomskog i kulturnog aspekta.

U svom obraćanju Ministarka Vlahović istakla je važnost povezivanja naučnih zajednica različitih zemalja, posebno onih koje su Crnoj Gori srodne i za koje nas vežu jake istorijske, kulturne i prijateljske veze. Sinergija u nauci u današnjem svijetu je ključna i zadovoljstvo je da smo se oko jedne istorijski, politički, kulturno, vojno i ekonomski važne teme danas okupili u Kotoru.

Pored ministarke Vlahović, na ceremoniji otvaranja Međunarodnog naučnog skupa „Od rata do mira na Jadranu: 1914-2016“ okupljenima su se obratili i dr Aleksandar Saša Stjepčević, predsjednik Opštine Kotor, prof. dr Živko Andrijašević, prorektor Univerziteta Crne Gorekao i NJ.E. Vincenzo Del Monaco, ambasador Republike Italije u Crnoj Gori.

Dani nauke traju od 26-30. septembra. Detaljan program festivala nalazi se na portalu www.daninauke.me

Video materijale sa današnjeg skupa sa uvodnim govorima i pokrivalicama možete preuzeti na www.infobiro.tv

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima