Fakultet za pomorstvo u Kotoru i Mercedes AMG iz Njemacke - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Fakultet za pomorstvo u Kotoru i Mercedes AMG iz Njemacke

08.03.2016   PFK Admin  2254 pregleda

Fakultet za pomorstvo u Kotoru, organizaciona jedinica Univerziteta Crne Gore i Mercedes AMG, dio Mercedes Benz koncerna, potpisali su ugovor o saradnji kojim ce se motori AMG-a ustupiti Fakultetu za realizaciju prakticnih vjezbi studenata na  ovoj visokoskolskoj ustanovi. Ugovor su potpisali prof. dr Danilo Nikolic, dekane Fakulteta za pomorstvo u Kotoru i dipl. ing. Bertram Tschamon, rukovodilac razvoja koncepta V8 motora u Mercedes AMG-u, uz prisustvo dipl. ing. Danila Antunovica, jednog od napoznatijih konstruktora motora u ovoj kompaniji. Ovo je prvi ugovor ovog tipa koji je Mercedes AMG potpisao sa nekom visokoskolskom ustanovom izvan Njemacke. Za pocetak ce studenti imati priliku da se upoznaju sa njihovim prestiznim 4-litarskim V8 motorom.

Fabrika Mercedes AMG u gradicu Affalterbachu, tridesetak kilometara od Stutgarta, je najprestizniji dio Mercedesovog koncerna, u kojoj se pored ekskluzivnih automobila proizvode i motori sa najvecim performansama.

Saradnja utemeljana izmedju Mercedes AMG-a i Fakulteta za pomorstvo Univerziteta Crne Gore je znacajan korak u unaprijedjenju nastavnog procesa na ovom Fakultetu, narocito u pogledu osavremenjivanja prakticniih vjezbi za studente koje su znacajan segment u obrazovanju buducih pomoraca.

Fakultet za pomorstvo u Kotoru

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima