Fakultet za pomorstvo dobitnik ovogodišnje nagrade 21 novembar koju dodjeljuje Opština Kotor - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Fakultet za pomorstvo dobitnik ovogodišnje nagrade 21 novembar koju dodjeljuje Opština Kotor

22.11.2015   PFK Admin  1126 pregleda

Na svečanoj sjednici skupštine Opštine Kotor, dana 21. novembra 2015. godine, koja je održana u Centru za kulturu Kotor, dekanu Fakulteta za pomorstvo u Kotoru, prof.dr Danilu Nikoliću je uručena nagrada "21 novembar" koju je Fakultet ove godine dobio u okviru proslave i obilježavanja Dana Opštine Kotor.

Prema riječima Ilije Mlinarevića, člana žirija koji je donio odluku da se ovogodišnja novembarska nagrada dodijeli Fakultetu, "„Fakultet za pomorstvo u Kotoru ove godine obilježava 56 godina postojanja. Na tu godišnjicu ova obrazovna institucija utemeljena na tradiciji bokeljskog pomorstva njegujući perspektivno pomorstvo Crne Gore može se pohvaliti veoma dobrim rezultatima. Fakultet je učesnik više međunarodnih projekata čime kreira dobar imidž gradu Kotoru i sa ponosom možemo reći da su kroz ovo učešće aktivan dio međunarodne pomorske zajednice. Možemo reći da smo na ovaj simboličan način odali priznanje onima koji školuju naše pomorce, a na svima nama ostaje obaveza da odamo priznanje svim kotorskim pomorcima koji su čuvari tradicije, ali prije svega su značajni faktor u ekonomiji grada Kotora".

Novembarsku nagradu dekanu Fakulteta je uručio gradonačelnik Kotora dr Aleksandar Stjepčević.
Dekan prof.dr Danilo Nikolić se zahvalio na dobijenoj nagradi navodeći da pored studenata, koji su svoje zaposlenje našli na svjetskom pomorskom tržištu i predstavljaju prave ambasadore Crne Gore, na Fakultetu su ponosni i na značajne međunarodne i nacionalne naučno-istaživačke projekte, na kontinuiranu saradnju sa visokoškolskim institucijama i subjektima u oblasti pomorskog obrazovanja i pomorske privrede u zemlji i inostranstvu.
Takođe je iskazao poštovanje i zahvalnost svima koji su zaslužni za uspješno poslovanje i postignute rezultate Fakulteta za pomorstvo Kotoru, kolegama profesorima i saradnicima, administativnom osoblju, našim studentima i akademskim i privrednim partnerima Fakulteta i naravno Univerzitetu Crne Gore, i zato neskriveni osjećaj ponosa i ukazanu čast i povjerenje grada Kotora,dijeli sa svima njima.

Nagrada koja je danas dobjena pričinjava veliku čast ali i obavezu da se u budućnosti na Fakultetu predano radi ne samo na kvalitetu crnogorskog pomorstva, nego i na kontinuitetu posvećenog i odgovornog odnosa prema gradu Kotoru i Boki Kotorskoj.
Dekan je takođe naglasio da će shodno odluci Vijeća Fakulteta,novčani dio nagrade biti poklonjen u humanitarne svrhe.

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima