Fakultet za pomorstvo dobio - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Fakultet za pomorstvo dobio

18.02.2015   PFK Admin  1709 pregleda

 SAOPŠTENJE

Fakultet za pomorstvo iz Kotora dobio je status pridružene članice Udruženja visokoškolskih obrazovnih pomorskih ustanova Republike Hrvatske.

Naime, juče je na Pomorskom fakultetu u Rijeci održana redovna godišnja skupština Udruženja na kojoj je izvršen izbor pridruženih članica i to Fakulteta za pomorstvo iz Kotora i Fakulteta za pomorstvo i promet iz Portoroža.

Skupštini je prisustvovao i dekan Fakulteta za pomorstvo iz Kotora prof. dr Danilo Nikolić koji je izrazio zadovoljstvo prijemom Fakulteta za pomorstvo u ovo Udruženje.

Ovaj susret dekana pomorskih fakulteta iz regiona bila je dobra prilika za razmjenu dragocjenih iskustava  a naročito u procesu obrazovanja i obuke pomoraca u cilju rješavanja zajedničkih problema sa kojima se visokoškolske pomorske institiucije u regionu susreću.

Na današnjoj redovnoj skupštini između ostalog  bilo je govora o obrazovanju i obuci pomoraca u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sloveniji, te o kontroli rada ustanova koje se bave obrazovanjem i obukom pomoraca koju sprovodi EMSA - European Maritime Safety Agency.

Dekan Fakulteta prof.dr Danilo Nikolić je iskoristio priliku da sa kolegama dogovori dalje oblike saradnje sa pomorskim fakultetima iz Hrvatske i Slovenije.


   FAKULTET ZA POMORSTVO  KOTOR

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima