DP Basic course - PFK - Pomorski fakultet Kotor

DP Basic course

07.07.2015   PFK Admin  2220 pregleda

Na naše veliko zadovoljstvo, na Fakultetu za pomorstvo je u periodu od 29. juna do 3. jula uspješno održan prvi osnovni kurs za dinamičko pozicioniranje brodova tzv. ”DP Basic Course“, u okviru zajedničkog trening centra Fakulteta za pomorske tehnologije i operacije Univerziteta iz Alesunda (Norveška) i Fakulteta za pomorstvo u Kotoru. Kurs obuhvata četiri dana teorijske i praktične obuke, dok se petoga dana polaže zvaničan test Nautičkog instituta iz Londona. Kompletan kurs je održan po svim zvaničnim propisima koji važe za sve akreditovane DP trening centre u svijetu.

Polaznici prvog kursa bili su četvorica pomoraca: Robert Kelemen, Emil Madžar, Branislav Lalošević i Stefan Milentijević. Posebno zadovoljstvo nam pričinjava činjenica da su sva četiri kandidata sa izuzetnim uspjehom položili test iz prvog puta, od kojih su Madžar i Lalošević osvojili čak 100% odnosno 97.5% bodova. Obuku i ispit održao je Tron Resnes, iskusan instruktor i menadžer DP projekta iz Alesunda.

Naredni „Basic“ kurs je planiran za sredinu semptembra, dok bi prvi kurs višega nivoa „Simulator Course“ trebalo da se održi u oktobru u prisustvu zvanične komisije Nautičkog instituta iz Londona radi dobijanja trogodišnje akreditacije.

Posebno nam je drago što za ove kurseve postoji veliko interesovanje pomoraca koji se i za ubuduće mogu prijavljivati za date kurseve i dobiti sve dodatne informacije putem e-mail adrese training.kotor@ac.me, odnosno putem telefona + 382 67 004 100.

Nakon pauze u ljetnjim mjesecima obuka i kursevi se nastavljaju i na offshore simulatoru u okviru istog trening centra, a više informacija o mogućim kursevima može se naći na internet stranici maritime.hials.no.

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima