Održana svečanost povodom Dana Fakulteta, 16.11.2017. - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Održana svečanost povodom Dana Fakulteta, 16.11.2017.

16.11.2017   PFK Admin  2112 pregleda

 

Danas je na Pomorskom fakultetu Kotor obilježen Dan Fakulteta, to jest 58 godina od osnivanja Fakulteta.

Svečanost je obuhvatila dva dijela.

U prvom dijelu nakon pozdravnog govora dekana doc. dr Špira Ivoševića, upriličeno je potpisivanje ugovora o poslovno tehničkoj saradnji i ugovora o realizaciji stručne prakse za studente Pomorskog fakulteta Kotor.

Ugovori su potpisani sa predstavnicima Crnogorske plovidbe iz Kotora, Službom zaštite i spašavanja opštine Kotor, Boka Adriatic iz Bijele, Paris Kotor iz Tivta, Una Antipiros, takođe iz Tivta i Lučić Marine Services iz Herceg Novog.


Ovim značajnim činom uspostavljena je, a sa nekim subjektima  i potvrđena obostrano uspjesna saradnja Fakulteta sa poslovnim partnerima u cilju zajedničjkog djelovanja i organizovanja praktične nastave za studente, kao  veoma bitnog segmenta nastavnog procesa na svim studijskim programima Fakulteta.

U drugom dijelu programa, dekan doc. dr Špiro Ivošević je uručio nagrade i pohvale najboljim studentima i to: Aleksandru Miloviću, najboljem studentu Fakulteta, zatim Vladanu Merdoviću, najboljem studentu studijskog programa Nautika, Vladanu Laboviću na Brodomašinstvu, Aleksandri Agić na Menadžmentu u pomorstvu i Savi Šućuru na Pomorskim naukama.

Ovom prilikom su dodijeljene diplome magistrima, specijalistima i bečelorima, nakon završenih studija na Pomorskom fakultetu Kotor.

Diplome je uručio dekan  doc.dr Špiro Ivošević koji je  prisutnima između ostalog rekao da je  institucija na kojoj su studenti  proveli svoje najljepše studentske dane obezbijedila sticanje  odgovarajućeg  nivoa znanja i kompetencija koje će im omogućiti zapaženo mjesto na tržištu rada. Naglasio je da najsavremeniji simulatori, praktična nastava, inovirani nastavni planovi i programi, implementirani sistem kvaliteta, sertifikati o usaglašenosti sa najsloženijim međunarodnim standardima čine  diplomu Pomorskog fakulteta Kotor prepoznatljivom i respektabilnom ne samo u Crnoj Gori već i  šire.

Ovom događaju  je između ostalih prisustvovao vršilac funkcije rektora Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić.

Svečanost su svojim muziciranjem  oplemenili i uljepšali učenici Muzičke škole „Vida Matijan“ iz Kotora.


Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima