Odrzana obuka Offshore Ship Handling za osam najboljih studenata Fakulteta za studijske programe Nautika i Pomorske nauke - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Odrzana obuka Offshore Ship Handling za osam najboljih studenata Fakulteta za studijske programe Nautika i Pomorske nauke

13.02.2015   PFK Admin  937 pregleda

Na Fakultetu za pomorstvo u Kotoru u terminu od 10. do 13. februara 2015. godine održana je obuka Offshore Ship Handling za osam najboljih studenata Fakulteta sa studijskih programa Nautika i Pomorske nauke.

Studente je prije početka obuke pozdravio dekan Fakulteta prof. dr Danilo Nikolić i tom prilikom im poželio uspjeh u savladavanju obuke uz želje za daljim uspjesima u studiranju i radu.
Obuka je u izvođenju instruktora kapetana Knut Steinar Dyrkorn-a iz Norveške održana na Offshore simulatoru u Trening Centru Fakulteta. U realizaciji obuke učestvovao je i kapetan Rajko Čavor iz Tivta.
Održavanje ove obuke je jedan od vidova realizacije zajedničkog projekta Fakulteta za pomorstvo iz Kotora i Alesund University College iz istoimenog grada iz Norveške pod nazivom Montenegro Sustainable Maritime Competence Development Initiative.
Studenti koji su uspješno pohađali i završili obuku dobiće sertifikate izdate od strane Alesund University College na kojem se ova obuka održava već duži niz godina.
Na Fakultetu za pomorstvo planiraju se nove slične aktivnosti u cilju dalje realizacije navedenog Projekta i ostvarivanju započete uspješne saradnje sa projektnim partnerom iz Norveške.

DEKANAT FAKULTETA


Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima