Kreirani mail nalozi za studente domena @live.ac.me - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Kreirani mail nalozi za studente domena @live.ac.me

16.02.2018   PFK Admin  2955 pregleda

Otvoreni su novi studentski nalozi za sve studente prve godine osnovnih studija, kao i za studente specijalističkih, magistarskih  i doktorskih studija. Otvoreni nalozi dio su Microsoft Office 365 servisa za obrazovanje, koji je namijenjen studentima Univerziteta Crne Gore, zahvaljujući sporazumu koji je sklopljen između Microsoft-a i Univerziteta. Ovaj servis na Univerzitetu postoji od 2006. godine i počeo je kao Microsoft-ov servis Live@edu i nadograđen je na "Microsoft Office 365 education", 2013. godine.
Microsoft Office 365 sadži dva odvojena naloga sa istim korisničkim imenom i lozinkom za pristup servisu. Kada se kreiraju studentski nalozi dobija se privremena lozinka, koju korisnik treba da promjeni prilikom prvog logovanja. Nalozi koji se dobija su sljedeći:

  1. Office 365 nalog - Nalog za pristupate email-u. Administrator ovog naloga je Univerzitet Crne Gore. Web adresa za pristup: https://www.outlook.com/live.ac.me .
  2. Lični Microsoft nalog – Nalog za pristup OneDrive sadržaju, Messenger, i drugim Microsoft servisima. Administrator ovog naloga neće više biti Univerzitet Crne Gore. Web adresa za pristup:https://onedrive.live.com.

Šta treba da uradite?
Da biste bez problema koristili Office 365 i sve što on nudi, potrebno je da uradite sljedeće:

  1. Preuzmete svoje studentske naloge upitom adminitratoru ovog sistema Zeljku Pekicu na mejl zeljkop@ac.me.
  2. Nalog se sastoji od korisničkog imena i privremene lozinke.
  3. Idite na stranicu za prijavljivanje https://portal.office.com.
  4. Kada se prijavite pomoću privremenih lozinki, potrebno je da kreirate novu lozinku prateći uputstva na stranici za prijavljivanje.
Office 365 za obrazovanje predstavlja kolekciju usluga i to Office Online (Word, PowerPoint, Excel i OneNote), OneDrive skladište, Yammer i SharePoint sajtove.

INFORMCIJE I PODRŠKA:

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima