IV simpozijum laboratorija za naftu i naftne derivate na Fakultetu za pomorstvo Kotor - PFK - Pomorski fakultet Kotor

IV simpozijum laboratorija za naftu i naftne derivate na Fakultetu za pomorstvo Kotor

28.05.2015   PFK Admin  982 pregleda

Na Fakultetu za pomorstvo u Kotoru 28. i 29. maja 2015. godine održava se IV simpozijum laboratorija za naftu u naftne derivata. 

Simpozijum, koji okuplja predstavnike renomiranih laboratorija za naftu i naftne derivate iz šireg regiona, distributere laboratorijske opreme kao i predstavnike centara koji se bave zaštitom životne sredine je otvorio organizator, Dekan Fakulteta Prof. Dr Danilo Nikolić.

- Održavanje ovog značajnog skupa predstavlja jednu od aktivnosti u okviru laboratorije za goriva i maziva koja se nalazi na Fakultetu za pomorstvo u Kotoru, čime Fakultet postaje mjesto okupljanja stručnjaka iz oblasti nafte i naftnih derivata a time važna karika u razmjeni novih znanja i iskustava koja doprinose razvoju ove značajne oblasti u našem društvu.
- Na skupu će biti prezentovane postojeće i nove laboratorije, razgovaraće se o iskustvima u vezi međulaboratorijskih ispitivanja, problemima održavanja laboratorijske opreme, poboljšanju rezultata ispitivanja, prezentovaće se i najnovija laboratorijska oprema, kao i mogućnosti saradnje kroz realizaciju zajedničkih projekata.
- Sigurno je da će ovaj Simpozijum kao jedan od svojih ishoda dati praktične smjernice u cilju unaprijeđenja procesa ispitivanja nafte i naftnih derivata, te oogućiti razmjenu znanja i iskustava kada su u pitanju nove tehnologije.

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima