NAJAVA TRENINGA O METODOLOGIJI NAUCNO-ISTRAZIVACKOG RADA - PFK - Pomorski fakultet Kotor

NAJAVA TRENINGA O METODOLOGIJI NAUCNO-ISTRAZIVACKOG RADA

07.03.2016   PFK Admin  940 pregleda

Svjetski naucnik gost Univerziteta Crne Gore

Jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih naucnika sa ovih prostora, Prof. dr Veljko Milutinovic bice gost Univerziteta Crne Gore u petak, 11. marta 2016. godine, gdje ce u Plavoj Sali Rektorata odrzati trening o metodologiji naucno-istrazivackog rada u prirodnim i drustvenim naukama - »Metodologija generičkog istraživanja«. Trening je dio projekta TRAIN, koji Univerzitet Crne Gore realizuje uz podrsku fondacije King Baundouin.

Prof. dr Veljko Milutinovic doktorirao je na Univerzitetu u Beogradu, gdje trenutno predaje i sprovodi istrazivanje u okviru ET, MATH i PHY/CHEM-a. Njegovo istrazivanje uglavnom je usmjereno na rudarenje (datamining) algoritama i proracunavanje protoka podataka, sa naglaskom na dizajn algoritama mapiranja namijenjenih za izvrsavanje na energetski efikasnim racunarskim sistemima. Drzi i kurseve intelektualnih vjestina.

U toku profesionalne karijere Prof. dr Veljko Milutinovic proveo je oko deceniju na raznim pozicijama na fakultetima u Sjedinjenim Americkim drzavama, vecinom na Univerzitetu Purdue. Kodizajner je DARPA, prvog GaAs RISC mikroprocesora.

Interesantno je da je za njegovih sedam knjiga predgovore napisalo sedam dobitnika Nobelove nagrade, sa kojima je saradjivao na industrijski sponzorisanim projektima. Obavio je vise od 40 radova u casopisima iz IEEE (Institut za elektrotehniku) i ACM (udruzenje za racunarski sistem) izdanja, koji su citirani vise od 4.000 puta.

Trening je namijenjen magistrantima i doktorandima Univerziteta Crne Gore, ali i saradnicima u nastavi i nastavnicima. Cilj je da polaznici ovladaju vjestinama i znanjem kako bi rezultate dobijene naucno-istrazivackim radom predstavili u formi koja je uskladjena sa uslovima vodecih casopisa sa naucnih lista. Trening pocinje u 10:00 sati.

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima