Izložba Stare i rijetke knjige iz legata akademika Vladislava Brajkovića - PFK - Pomorski fakultet Kotor

Izložba Stare i rijetke knjige iz legata akademika Vladislava Brajkovića

09.12.2019   PFK Admin  409 pregleda

 Kulturni centar Nikola Đurković / Gradska biblioteka i čitaonica Kotor i Pomorski fakultet Kotor UCG / Pomorska biblioteka organizuju otvaranje Izložbe Stare i rijetke knjige iz legata akademika Vladislava Brajkovića u utorak, 10. 12. 2019. godine u 12 sati u Memorijalnoj sali Pomorske biblioteke u Dobroti.

 Izložba je rezultat implementacije projekta Izložba Stare i rijetke knjige iz legata akademika Vladislava Brajkovića, koji je sufinansiran iz Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2019. godinu Ministarstva kulture Crne Gore.

  Akademik Vladislav Brajković, evropski stručnjak za pomorsko pravo, svojim znanjem, društvenim angažmanom, entuzijazmom i, iznad svega, privrženošću svojoj rodnoj Boki Kotorskoj, znatno je doprinio revitalizaciji i razvoju pomorske privrede Crne Gore nakon Drugog svjetskog rata, kao i obnovi pomorskog školstva i njegovom podizanju na visokoškolski nivo. Biblioteka akademika Vladislava Brajkovića predstavlja obimnu stručnu biblioteku u kojoj preovlađuju jedinice vezane za oblast (međunarodnog) pomorskog prava kojim se akademik bavio tokom svog plodnog naučnog rada.

Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i budite u toku sa najnovijim aktuelnostima